Business

Bilforsikring – og forsikring generelt – kan være en noget kompleks verden at sætte sig ind i.

Virksomhed

Heyforsikring

Webside

https://heyforsikring.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 23. november

Sådan forsikrer du smartest din bil

Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind, når bilen skal forsikres, og derfor kan det også være svært at finde rundt i. Her får du imidlertid en guide, der gerne skulle gøre det lidt nemmere.

Ansvarsforsikringen kan du ikke slippe uden om

Det er ganske enkelt et lovkrav i Danmark, at man har en ansvarsforsikring på sin bil. Den dækker skader på andres køretøjer og ejendom samt andres personskader, og har du ikke en sådan, vil du altså i værste fald komme til selv at punge ud, hvis du skulle blive involveret i et uheld. Desuden vil du kunne få betydelige bøder, hvis du bliver stoppet og ikke har forsikring på din bil. Sørg derfor for som minimum at have denne sikkerhedsforanstaltning på plads.

Ansvarsforsikringen knytter sig til bilen, hvilket vil sige, at den dækker, uanset hvem føreren er. Med blot en ansvarsforsikring kan du altså problemfrit låne din bil ud til venner og familie, og den vil fortsat dække andres personskader og skader på andres biler og ejendom.

Kaskoforsikringen dækker din egen bil

Vil du have en forsikring, som også dækker skaderne på din egen bil, skal du imidlertid have fat i en kaskoforsikring. Det er den, der dækker, hvis du selv kommer til skade, eller hvis din egen bil skal repareres. Det er altså i mange tilfælde fornuftigt at have en kaskoforsikring, da den dækker hele vejen rundt.

I modsætning til ansvarsforsikringen er denne type forsikring dog ikke kun knyttet til bilen. Den knytter sig nemlig også til dig som fører, og det er noget, man skal have for øje. Det betyder nemlig, at man ikke på samme vis blot kan låne sin bil ud. Gør du det, og opstår der et uheld, vil selvrisikoen nemlig i langt de fleste tilfælde være betydeligt højere, end hvis du selv kørte bilen. Har du en søn, datter eller kæreste, der jævnligt bruger din bil, skal du derfor overveje at skrive dem ind i forsikringen også. Det koster lidt mere, men til gengæld kan du så uden kvaler låne din bil ud til disse mennesker.

Tillægsdækninger til dig, der vil have det hele

Ud over kaskoforsikringen kan du tilkøbe diverse tillægsdækninger, hvis du søger bilforsikringer lidt ud over det sædvanlige. Tillægsdækninger dækker specifikke ting og sager, som rækker ud over den almindelige kaskoforsikring. Det vil sige, at hvis du eksempelvis har nye fælge på din bil, kan du tilkøbe en tillægsdækning, som dækker ekstraudstyr. Er du meget afhængig af din bil, kan du også købe en tillægsdækning, som gør, at du altid vil få stillet en lånebil til rådighed, hvis din egen skal repareres. Du kan altså sammensætte forskellige forsikringsløsninger alt efter dit temperament og dine ønsker. Nogle prioriterer at have en altomfattende forsikring for at være på den sikre side, hvis uheldet er ude, imens andre vælger en mere skrabet udgave for til gengæld at spare på de faste udgifter til forsikring.