Business

På enhver dansk folkeskole er opslagstavlen en af de første ting både lærere, elever samt forældre får øje på, når de træder ind af dørene.

Virksomhed

Skiltex

Adresse

Ejby industrivej 91c, 2600 Glostrup

Telefon

70 20 40 98

E-mail

info@skiltex.dk

Webside

https://www.skiltex.dk/shop/frontpage.html

Annonce Virksomhedsprofil - 25. juli

Sådan får du din skoles opslagstavle til at skille sig ud

En opslagstavle kan nemlig være en kreativ måde at få budskabet ud til hele skolen og forældrekredsen. Så det er med at få gjort opslagstavlen så smuk som overhovedet muligt, og her er et par gode idéer til, hvordan du kan gøre dette.

Indram opslagstavlen

Det er altid et fint touch at vælge at indramme opslagstavlen. Dette vil eliminere alle de flossede papirkanter, og samtidigt skabe en flot ramme om alle de vigtige meddelser. Prøv for eksempelvis at:

- Påføre noget farvet malertaper rundt om kanterne på opslagstavlen. Enkelt og utroligt smukt.

- Skære nogle tynde strimler farvet pap eller papir for at skabe en flot stribet ramme.

Prøv den helt store opslagstavle

Hvis du har lyst til at tænke stort, så kunne det også være en god idé at bruge en hel mur, i stedet for blot en mindre opslagstavle. På denne måde antager skolens opslagstavle virkelig episke proportioner. Eneste bagside ved den kæmpe opslagstavle er, at mange beskeder hurtigt kan blive overset i mængden.

Tilføj et 3D-element til din opslagstavle

Hvis du vil tage din opslagstavle til det næste niveau, så kan du prøve at introducere diverse 3D-elementer til den. Dette er en fantastisk måde at tilføje lidt af et ”pow” til opslagstavlen, og måske endda til de allervigtigste meddelser. Et par gode idéer i denne forbindelse:

- Ryk ind i den tredje dimension med lidt græs, bark eller andre naturelementer på opslagstavlen. Disse kan frit bevæge sig ind- og ud af opslagstavlens ramme.

- Brug noget, som du allerede har ved hånden for at give jeres opslagstavle lidt personlighed og tekstur. Brug eksempelvis plastikkopper eller piberenserne til at lave fantasifulde dekorationer, såsom bylandskaber, skove eller noget helt tredje. Balloner er ligeledes også et glimrende 3D-element i denne forbindelse.

Tal elevernes sprog

Elevernes opmærksomhed kan være notorisk vanskelig at fange, så sørg for at tale i et sprog, som de forstår. Brug noget som de allerede kender fra populærkulturen til at få dit budskab igennem. Ellers kan det såmænd gå hen og blive vanskeligt at få eleverne til at stoppe op og læse. Husk derfor at inkorporere de følgende elementer i din opslagstavle:

- Anvend nogle af de mest populære skuespillere eller deres karakterer. Brug disse til at anspore eleverne til eksempelvis at opføre sig på den korrekte måde, raportere mobning eller inspirere dem til altid at have en positiv indstilling til livet.

- Et tema er altid en god idé. Hvad med at bruge den lokale fodboldklub som tema? Dette kan inspirere eleverne om altid at gøre deres bedste, ligesom idolerne på fodboldbanen.