Business

I dag kan det være svært at finde en bankfilial, hvor man fysisk kan gå ned og tale med personalet omkring at tage et lån, sætte penge ind på en konto og i det hele taget foretage sig aktiviteter, man normalt gør i en bank.

Virksomhed

TjekLån

Adresse

Klostergade 56c, 8000 Aarhus C

Webside

https://tjek-laan.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 13. november

Online lån trender – sådan finder du det bedste

En del bankrelaterede opgaver er flyttet online i netbank. Men det skyldes i høj grad også, at mange bankfilialer over hele landet er lukkede, og Nordjylland er ingen undtagelse. Antallet af lokale bankfilialer er mere end halveret de sidste 10 år, hvilket gør, at de fleste nordjyder har langt, når de vil et smut i banken.

Derfor har man også kunnet spore en vækst indenfor online lån. Det er et marked i stor vækst med mange nye muligheder.

Der er mange fordele ved at tage et online lån

Langt de fleste forbinder online lån med de såkaldte kviklån, også kendt som hurtiglån, minilån, mikrolån med mere. Det er den mest anvendte type af online lån, og selv om disse lån har dårligt ry hos nogle, er der gode grunde til deres store popularitet.

En af de største fordele er uden tvivl farten. Svartiden på denne type lån er utrolig hurtigt, og her kan en traditionel bank have svært ved at konkurrere. Ofte går der kun få timer, fra man ansøger om lånet, til man er godkendt, og det er et spørgsmål om dage inden beløbet er til rådighed på kontoen. Hele processen foregår online eller via SMS, og er nem at gå til.

En anden grund til at de online lån bliver så hurtigt godkendt er, at man ikke skal oplyse, hvad man ønsker at bruge pengene på. Derfor kan lånet optages uden at stille sikkerhed, og uden at først at skulle have en samtale med en rådgiver.

Man skal dog være opmærksom på, at et online kviklån er et kortfristet lån, hvilket betyder at man skal betale det tilbage relativt hurtigt. Betalingssystemet omkring denne type lån er bygget omkring en hurtig tilbagebetaling, og hvis det ikke sker, kan det gå hen og blive en dyr fornøjelse for låntageren.

Undersøg markedet online og sammenlign lån

Der findes et utal af muligheder online, når det kommer til at tage et lån. Derfor kan det være en fordel at benytte sig af en online lånesammenligningsside, både hvis man aldrig har prøvet det før, og hvis man blot ønsker at finde det bedste lån. Man kan eksempelvis benytte sig af TjekLån og danne sig et overblik over udvalget, hvilke er billigst, generelle omkostninger, tilbagebetalingstid og meget mere.

Som hovedregel bør man ikke tage et kviklån medmindre, at man allerede på forhånd ved, at man kan betale beløbet tilbage. Det kan virke nærmest paradoksalt, at man skal have styr på økonomien for at låne penge. Men har man en svag økonomi, og er man allerede i gæld, bør man slet ikke optage et nyt lån. Det er en ond cirkel, som man aldrig kommer ud af. Desuden er det imod loven at optage nye lån for at betale af på eksisterende gæld.