Business

Du er måske begyndt at træne i fitnesscenteret og har hørt om kosttilskud, og om hvordan de er nødvendige for dig? Men er de det – og hvad er kosttilskud i det hele taget?

Virksomhed

BodyLab

Telefon

96 525 525

E-mail

kundeservice@bodylab.dk

Webside

https://www.bodylab.dk/shop/frontpage.html

Annonce Virksomhedsprofil - 28. august

Er kosttilskud nødvendigt for mig?

Kosttilskud defineres, ifølge Fødevarestyrelsen, som fødevarer, der skal supplere den daglige kost, og som er koncentrerede kilder til næringsstoffer, som har en fysiologisk eller ernæringsmæssig virkning.

Kosttilskud findes i mange forskellige former. Dette kan eksempelvis være piller, kapsler, pulver eller tabletter.

Kosttilskud til din styrketræning

Styrketræning og kosttilskud går hånd i hånd – men er det nødvendigt at bruge kosttilskud? Svaret er ikke så ligetil, og det kommer an på dig som person. Der er mange faktorer, der spiller ind, såsom dit mad- og drikkeindtag, dit aktivitetsniveau, og hvad du ønsker at opnå.

Når du styrketræner hårdt, så har din krop brug for ordentlig næring, og derfor er mange glade for kosttilskud. Mange, som træner seriøst, får dog ikke nær så meget protein, som de skal have, for at få de bedste resultater. Derfor vælger disse ofte at tage proteinpulver som et kosttilskud, for at få et koncentreret skud protein, som glider let ned, og hvor man ikke får unødvendig meget fedt eller kulhydrat med.

De mest populære kosttilskud er proteinpulver, kreatin og weight gainer. Det kommer helt og aldeles an på, hvad du ønsker med din træning, hvilket kosttilskud du skal tage. Hvis du ønsker at blive stor og stærk, vil proteinpulver med god sandsynlighed være det rette valg for dig: https://www.bodylab.dk/shop/proteinpulver-84s1.html

Find det rigtige kosttilskud

Du kan ikke bare Google ”gode kosttilskud”. Du skal have noget mere specifikt at gå efter. Hvad ønsker du dig i forbindelse med din træning? Er det at få større muskler, at komme i god form, eller at tabe dig? Oftest er det tæt på umuligt både at få større muskler, samtidig med at du taber dig.

Ønsker du nogenlunde at beholde din vægt, samtidig med at du opbygger større og stærkere muskler, vil proteinpulver sandsynligvis være det mest optimale valg for dig. Er du undervægtig og ønsker at tage på, samtidig med at du får en større og stærkere krop, vil weight gainer sandsynligvis være det valg, du skal tage. Det kan også være, du ønsker at tabe dig, og så bør du overveje at indtage proteinpulver i en stor nok mængde til at beholde dine muskler nogenlunde, men samtidig i så lille en mængde, at du ikke får for mange kalorier derfra, og dermed får unødvendigt svært ved at tabe dig.

For langt de fleste mennesker, er det altså en god ide at tage kosttilskud – medmindre du har fuldstændig styr på dit ideelle kalorieindtag og sørger for at få dine makrotal overholdt igennem dit daglige indtag.