Glæd dig til tre dage med faldskærmsudspring og præcision i verdensklasse

BLOKHUS: Eliten i faldskærmsudspring fra hele verden kommer til Blokhus 21. til 23. juni til International Faldskærmskonkurrence 2019, hvor nogle af verdens bedste præcisions faldskærmsudspringere vil deltage.

Publikum får en enestående mulighed for at komme helt tæt på faldskærmsudspringere, når Blokhus International Faldskærmskonkurrence bliver afviklet på den smukke hvide strand i Blokhus for første gang.

Syd for nedkørslen til stranden i Blokhus vil fly starte med de dygtige udspringere, så publikum kan få en helhedsoplevelse af hele konkurrencen, der er både individuel og for hold med fem springere, hvoraf de fire bedste score tæller som holdscore.

Hele eventen er gratis, og der vil være gode muligheder for at få nogle enestående billeder af de dygtige faldskærmsudspringere i luften.

Udspringerne har efter mange års erfaring trænet sig op til denne præcisionskonkurrence, hvor det gælder om at lande på intet mindre end en plet på størrelse med en to-krone. Sådan et spring kræver meget træning, men vejret er også en vigtig faktor for at udføre det perfekte spring.

Der kan opstå perioder, hvor vejret ikke tillader de dygtige springere at hoppe ud over Blokhus. Men fortvivl ej, konkurrencen strækker sig over tre dage, så der er rig mulighed for at se en masse spring.

Tidligere verdensmester og nuværende landsholdsfaldskærmsudspringer samt primus motor for konkurrencen i Blokhus, Torben Glud er utrolig tilfreds med at det hele skal foregå i Blokhus.

- Jeg håber, at den store internationale konkurrence kan være startskuddet til en tilbagevenden begivenhed for Blokhus, siger han.

Det er nogle stærke profiler, som dukker op til denne konkurrence, og det danske landshold har nogle imponerende titler i rygsækken. Tre ud af fem springere på det danske landshold har været verdensmestre. De var i Bosnien i starten af juni for at træne, så de kan være toptunet til konkurrencen i Blokhus.

Desuden er fire ud af fem springere på landsholdet nordjyder og har derfor hjemmebane, hvilket kan give en fordel i konkurrencen.

En af de stærke profiler fra det danske landshold er Mike Petersen på 63 år, som har en imponerende historik af spring på omkring 12.500. Hans kone Pernille Lykke Petersen, som også er på landsholdet, springer på højde med de mandlige kollegaer og har også et imponerende antal spring i rygsækken.

Udover de danske springere får Blokhus også besøg af amerikanske ”Jimmy”, som har været amerikansk mester 16 gange, være medlem af det amerikanske landshold 22 gange, vundet Civil VM og Militær VM tre gange .

Han startede med at springe, da han var 16 år og har sprunget omkring 12.000 gange. Det er ikke første gang Jimmy skal besøge Danmark. Han fløj F-16 fly ud af Aalborg i sommeren 1980 med 9th Tactical Fighter Squadron.

Det Norske skolekorps kommer også til Nordsø Festivalen og her vil de give koncerter på Blokhus Torv og Blokhus Strand. Weekenden sluttes af med den store sankthansfest på stranden, hvor Nikolaj og Piloterne giver koncert.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...