Det bliver EKKOfonden, der indtager det tidligere Vester Hjermitslev Plejecenter. Fonden driver botilbud for voksne med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

- Lukker vi noget, så vil vi gerne have, at der kommer lys i vinduerne igen - og nu er der så kommet den her mulighed med at få psykisk og fysisk udviklingshæmmede ind på plejecenteret. Det betyder desuden, at vi kommer til at spare kommunen for 800.000 kroner årligt i tomgangshusleje, oplyser borgmester Mogens Chr. Gade (V).

På et borgermøde i Vester Hjermitslev om anvendelsen af plejecenteret blev der fra lokale borgere udtryk bekymring for den nye brug af plejecentret.

Borgmesteren mener ikke, at der er grund til den bekymring.

- Vi ønsker selvfølgelig ikke, at de skal bo der, hvis de ikke opfører sig ordentligt - men vores forudsætning er, at selvfølgelig gør de det. Der skal være tryghed i Vester Hjermitslev - også selv om der flytter 12 fysisk og psykisk udviklingshæmmede ind, siger Mogens Chr. Gade og oplyser, at lejeaftalen løber to år ad gangen.

De kommende beboere er socialt udsatte borgere, som har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og er i alderen 17 til 85 år, og indflytningen vil ske i løbet af efteråret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...