MUSIK: Ildsjæl Karl Korfits ser frem mod endnu en sommersæson med masser af toner på torvet - i år flere end normalt

BLOKHUS: Sæsonen med masser af musik på torvet i Blokhus er allerede skudt i gang. Torsdag indtog ABBA CZ scenen i byens midte, mens Søren Kaalund blev den første søndagskunstner på programmet i år.

En af de tunge drivkræfter bag de mange toner på torvet er Karl Korfits, som er en del af torvegruppen under Destination Blokhus.

- Vi forsøger at skaffe de orkestre og gruppe, som vi formoder, at der er interesse for, og som folk vil køre efter. Det skal så gå op i en højere enhed med økonomi. Vi har en masse kilder rundt omkring, som har en finger på pulsen, og så bruger vi i sidste ende lidt fingerspitzgefühl, når alt opvejes, fortæller han.

Torsdag spiller Tørfisk på torvescenen, og de følges op af Michael Learns To Rock, Hjalmer, Johnny Madsen og Hardinger Band de efterfølgende torsdage. Dermed er der gengangere fra sidste år i form af Johnny Madsen og Hjalmer.

- Vi kan hurtigt fornemme, hvad der er attraktivt, og når folk gør det godt, så skal de også belønnes med en tur mere. Men vi er også bevidste om fornyelse og om ikke at komme med det samme igen og igen, siger Karl Korfits.

Det er altså nogle store navne, som gruppen lokker til badebyen. Gennem årene er de ugentlige koncerter i højsæsonen blevet et vigtigt omdrejningspunkt for byen - og den udvikling har Karl Korfits haft en vigtig indflydelse på.

- For 10 år siden havde vi en scene, der stod lidt råt på torvet, Der var stort set aldrig noget underholdning. Jeg spurgte til højre og venstre, om der ikke kom noget musik, og til sidst blev folk trætte af mig og bad mig om selv at finde nogen til at spille der. Siden er det vokset til det, som det er nu, og det er godt. Det er attraktivt for de lokale og byens turister, og det lokker folk til området, forklarer han.

I år er der som noget nyt også søndagskoncerter. Her vil gruppen prøve at give mere lokale musikere plads på scenen, hvor flere store navne har spillet gennem årene.

- De skal skille sig ud fra torsdagen. Vi vil gerne give plads til nordjyske musikere, mens de landskendte kan være her om torsdagen. Musikerne om søndagen skal kunne bruge det til et udstillingsvindue, og vi vil gerne vise, hvad vi med stolthed har af nordjysk musik. Det er ikke ukendte musikere, men vi kan alle se en fordel i at få dem med, siger Karl Korfits.

Søren Kaalund tog sig af den første søndagskoncert i sidste uge, mens han efterfølges af Enjoy, The Irish Waterfalls, Safari Band, Barfoeds Jump Band og Crooked Ballroom Alliance.

Som så mange gange før er der mulighed for at købe mad til koncerterne. Her har erhvervsforeningen også restauranterne in mente, når den mulighed leveres i samarbejde med Dagli’ Brugsen.

- Det er vigtigt, at det er forenklet. Det skal ikke konkurrere med restauranterne. De skal have deres gæster, og så kommer der nogle bare for at høre musikken, som lige får lidt mad. Vi plejer alligevel at have fuldt hus på restauranterne heroppe, så det er også tænkt som en ekstra service til dem, der ikke lige har bestilt bord i forbindelse med musikken, slutter Karl Korfits.

Torsdag varmer The Bats op, før Tørfisk indtager scenen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...