Musik: 8. august gæster den københavnske vokalgruppe Jetsmark Kirke, hvor der også er gratis rundvisning

Torsdag 8. august besøger den københavnske vokalgruppe kolorit Jetsmark kirke.

Koncerten hører under Vendsysselfestivalen, og koret vil præsentere en sommerlig blanding af hjemlige toner og latinamerikanske rytmer. Aftenens overskrift er ”Syden i norden”.

Kolorit har siden 1989 været garant for en helt unik lyd, der blander den latinamerikanske kormusik og de skandinaviske sange. Tonesproget er hentet fra den særlige nordiske klang med inspiration fra både verdensmusikken, jazzen og det folkloristiske. Kolorit har vundet flere internationale priser og har repræsenteret Danmark ved korfestivaler i hele verden. Kolorit består af 18 sangere og dirigent Niels Græsholm og basen er Østerbro i København. Under koncerter synges der uden noder og på originalsprog, uanset om det er cubansk, argentinsk, venezuelansk, svensk eller dansk.

I dette 30. jubilæumsår synger Kolorit en række koncerter i ind- og udland. I påsken gik turen til Gotland og i april sang kolorit koncert i korfestivalen Syng Sydfyn.

Det er nu 4. gang ensemblet besøger Vendsyssel.

Koret ledes af Niels Græsholm, der er en efterspurgt stævneinstruktør, kor-coach, arrangør og komponist med speciale i jazz og etnisk musik. Han underviser i korledelse og arrangement på Københavns universitet. Niels Græsholm er uddannet musikpædagog fra Det Kongelige Danske musikkonservatorium og korpædagog fra Musikhøjskolen i Göteborg. Herudover har han studeret jazz og latinamerikansk musik i New York.

Alle interesserede kan desuden få en gratis halv times rundvisning i Jetsmark kirkes unikke kalkmalerier klokken 18.45 med sognepræst Michael Berg i spidsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...