Tur: 12 var afsted sammen med deres ledere og spejdere fra Aabybro samt 350 andre FDF´ere fra Nordjylland

27. juli drog 12 super seje FDF’ere fra Pandrup afsted på lejr i Østrig sammen med mere end 350 andre FDF’ere fra Nordjylland. Ud over egne FDF’ere havde Pandrup-flokken også 2 med fra FDF Aaby-Vedsted.

Lions Club Pandrup havde bidraget med 10.000 kroner.

- Dette tilskud gjorde, at der var mulighed for fantastiske oplevelser og aktiviteter, fortæller Sofie Larsen, der er en del af kredsledelsen.

Hun fortæller videre:

- For nogle af børnene var denne tur den første store udlandstur med FDF. Her i blandt for Rasmus Bang og Noah Lund. Ifølge dem var klatring klart det fedeste. I klatreparken prøvede de begge den længste svævebane på 250 meter samt et frit fald i sele 35 meter med støtte og selskab fra kammeraterne. De var også vilde med at vandre op ad et bjerg og køre bobslæde nedad.

Bobslædebanen var Salzburgs længste bane på 2,2 km.

En aften midt på ugen var der fælles badetur i Attersee, som var en sø 6 km. fra lejren.

- De besøgte verdens største isgrotte, hvor de gik af 1400 trappetrin ind i grotten, der havde temperaturer omkring frysepunktet. En anden dag stod besøget på saltminer, hvor de fik forståelse for salts udvinding og prøvede gamle minerutsjebaner, fortæller Sofie Larsen.

- Et besøg på Ørneborgen bød på et ørneshow og historisk tur rundt i borgen, hvor der var gamle torturredskaber. Sidste dag var der kulturel vandring og shopping i Salzburg, mens buschaufførerne hvilede indtil fredag aften, hvor alle var i busserne igen. Ankomsten til Aalborg var kl. 17:30 lørdag den 3. august efter forsinkelser på grund af kø. Busturen begge veje blev brugt på sang, spil, snak og lidt søvn, så der var stadig højt humør.

Trøjer gav fællesskab

Lejren havde spejdercenteret Scout Camp Austria nær Salzburg som base. Samme sted var også danske KFUM-spejdere samt hollandske og tyske spejdere.

Til turen blev der lavet ens trøjer med logo og varetegnet for Pandrup, Klostergårdsmøllen bagpå.

- Det var med til at skabe fællesskabsfølelse i flokken. Samtidig var det ekstra synlighed og opmærksomhed på det flotte og specielle kredshus, FDF Pandrup har, fortæller Sofie Larsen og fortsætter. - Turen er med til at fastholde vores børn og unge, for de får noget helt andet end i hverdagen, og der er mere tid til hygge, leg og snak. Vi har allerede fået flere henvendelser fra glade forældre, som har fået børn hjem, der stadig fortæller om, hvor stor en oplevelse det har været, og at de glæder sig til næste års tur, som tænkes at gå til Tjekkiet, slutter Sofie Larsen.

Nu får alle et par ugers FDF-pause inden FDF-møderne starter op i møllen i uge 34 igen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...