Erhvervsforeningen Destination Blokhus får 25.000 kroner til nyt projekt

BLOKHUS: Ideen om en skulpturel beholder til indsamling af plastik, reb, flasker etc., som hvert år skyller ind på stranden i Blokhus, høster massiv opbakning fra ejerne af sommerhuse hos Sol og Strand Sommerhusudlejning A/S.

Det skriver Sol og Strand i en pressemeddelelse.

Blandt tre kandidater til udlejningsbureauets nye tiltag ”Sol og Strands lokale håndsrækning ” høstede initiativet fra Erhvervsforeningen Destination Blokhus hele 75 procent af stemmerne. Derfor kunne bureauchef Emil Klastrup forleden overrække en check på 25.000 kroner til foreningens næstformand Lotte Kande og bestyrelsesmedlem Jacob Tømmerby.

- Vi er ovenud glade. Det er en håndsrækning, som kan være med til, at vi kan nå nye højder dels i kampen for et bedre miljø og dels i forhold til, i endnu højere grad, at sætte fokus på Blokhus som en attraktiv destination, siger Lotte Kande, der glæder sig over, at så mange har stemt på projektet.

Erhvervsforeningen ønsker at etablere en kopi i jern af finhvalen, der strandede på stranden i Blokhus i 2016. Den bliver udformet som en skulptur og opsættes på stranden. Tanken er, at den skal rumme det affald, der skyller op på stranden.

- Det er klart, at den ikke skal bruges til dagrenovation, men udelukkende til plastik og andre efterladenskaber fra havet. Klimaspørgsmål og bæredygtighed fylder, med rette, meget i debatten, og vi ser en mulighed for at blive first-movers på dette område. Dette er vores bidrag i kampen mod plastik, som har katastrofale følger for havets dyreliv, siger Lotte Kande.

Det første år beløber projektet sig til 110.000 kroner, og støtten fra Sol og Strand har lagt grundstenen for det videre arbejde, påpeger Jakob Tømmerby.

- Vi har sendt ansøgninger til pulje og fonde, og vi er meget fortrøstningsfulde i forhold til at nå målet på de 110.000 kroner. Vi forventer at have skulpturen klar til sæson 2020, og det anser vi for realistisk, siger han og tilføjer, at foreningen er i færd med at indhente de nødvendige tilladelser til projektet fra de respektive myndigheder.

I alt uddeler Sol og Strand i Blokhus 50.000 kroner, og Emil Klastrup kunne, udover de 25.000 kroner til erhvervsforeningen, overrække Hune Naturbørnehave og Blokhus Marathon hver en check på 12.500 kroner.

- Det er skønt at få mulighed for at støtte lokale ildsjæle, som medvirker til, at gøre vores destination til et endnu mere attraktivt sted at bo og besøge. Og det falder helt i tråd med, at Sol og Strand fremover er ejet af en fond, der støtter lokale aktiviteter og velgørende formål, siger Emil Klastrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...