Kommune annullerer udbud af praktisk og personlig hjælp i hjemmet

JAMMERBUGT: Jammerbugt Kommune har haft fritvalgsordningen af praktisk og personlig hjælp i hjemmet i udbud. På grund af manglende konkurrence har kommunen besluttet at annullere udbuddet.

Det betyder, at der ikke vil være en fritvalgsleverandør fra 1. august, men alle borgere vil fortsat modtage den visiterede hjælp uændret. Det fremgår også af en informationsskrivelse, som er udsendt til borgerne.

- Vi har valgt at annullere udbuddet på grund af manglende konkurrence. Det medfører, at borgerne i Jammerbugt Kommune i en kortere periode ikke kan vælge mellem flere leverandører på samme måde, som vi kender det i dag. Vi sørger selvfølgelig for, at alle borgere får den hjælp, de er visiteret til både før og efter 1. august, fortæller Ib Nellemann, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Jammerbugt Kommune.

Kommunalbestyrelsen tager i juni stilling til, hvordan kommunen fra 1. august kan tilbyde borgerne et frit valg. Alle borgere vil herefter blive informeret om deres muligheder for et frit valg.

De borgere, som ikke ønsker at benytte sig af en ny ordning, skal ikke foretage sig yderligere. De vil automatisk overgå til den kommunale hjemmepleje.

- Alle borgere, der i dag modtager hjælp i hjemmet fra Servicenord, overgår per 1. august automatisk til vores kommunale tilbud, så vi sikrer, at alle borgere får den hjælp, de har behov for. Vi arbejder tæt sammen med Servicenord, så borgerne er sikret den bedste mulige overgang, fortæller Ib Nellemann.

Skulle der være spørgsmål eller bekymringer, så holder Jammerbugt Kommunes telefonvagt i visitationen holder ekstra åbent i maj.

Servicenord har været fritvalgsleverandør i Jammerbugt Kommune siden virksomhedens start i 2007. Servicenord meddelte dog i forbindelse med udbuddet, at de afvikler virksomheden, når deres kontrakt med Jammerbugt Kommune udløber 1. august.

Jammerbugt Kommune har gennem årene haft et godt samarbejde med Servicenord, som har leveret en god service og pleje til borgerne i Jammerbugt Kommune. Dette er et samarbejde, som Jammerbugt Kommune vil fortsætte indtil 31. juli 2019.

I dag modtager ca. 350 borgere hjælp fra Servicenord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...