UDSMYKNING: Elever fra Saltum Udeskole står bag den midlertidige altertavle, som nu hænger i Saltum Kirke

SALTUM: Fredag var der fernisering i Saltum Kirke, da en ny altertavle blev taget i brug. Den er midlertidig og kreereret af børn fra Saltum Udeskoles 6. klasse.

- Kort før sommerferien blev Saltum Udeskole kontaktet af Saltum Kirkes menighedsråd, som tilbød en fantastisk opgave til skolen. Figurerne på altertavlen i kirken skulle restaureres, og der skulle en midlertidig erstatning op. Først gik turen flere gange til kirken for at se på figurerne, kalkmalerierne, prædikestolen og for at tale med præsten og blive inspireret og få idéer, Valget faldt på et motiv af Jomfru Maria i kirkens kalkmalerier og på historierne om disiplenes redskaber og symboler, fortæller kristendomslærer Mette-Marie Degn.

Kommunalbestyrelsesmedlem Helle Bak Andreasen holdt tale om at være fælles om noget i et lille samfund og kunne bidrage. Sognepræst Kristian Schjoldager takkede for indsatsen.

Den istandsatte altertavle skal efter planen tilbage på sin plads i løbet af sommeren. Dermed får børnenes altertavle masser af tilskuere i mellemtiden. Til den tid sættes børnenes altertavle i sognegården.

- Det har været en rigtig spændende og lærerig opgave, som eleverne har arbejdet fokuseret og målrettet med. De er stolte over at bidrage til kirkens udsmykning og vil helt sikkert besøge kirken lidt oftere, mens deres værk hænger der. Det binder det, vi laver i skolen, sammen med lokalområdet og får tingene til at give mening, siger Mette-Marie Degn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...