IVÆRKSÆTTERI: 22-årig fra Biersted står bag sin egen virksomhed. Et parti kunstige stearinlys viste vejen for Niklas Bruun

BIERSTED: Planen var at tage den akademiske vej gennem livet for Niklas Bruun fra Biersted. Gymnasiet, universitet og så en spændende ansættelse et sted.

Men det blev anderledes for den 22-årige. Et ophold hos sin onkel og moster endte i eget markedsføringsbureau for den unge bjessing.

I dag er han etableret med eget firma i Aalborg, hvorfra han har fået sine første to lønsedler.

- Jeg tænker selv, at jeg valgte at tage et skridt ned og fravælge uddannelse. Men der er et andet syn på det. Der er mere respekt omkring at skabe noget, end jeg havde regnet med. Jeg havde jo selv planen om at gå fra gymnasiet til universitetsbachelor og kandidat.

- Min største frygt var risikoen i aldrig at få en uddannelse. Jeg er dog blevet overrasket over, hvor meget jeg har lært på den her måde. Jeg lærer hver dag mere, end jeg nogensinde turde forestille, fortæller han.

Stearinlys ændrede kursen

Virksomheden ved navn NB Digital arbejder med online markedsføring - primært gennem Facebook. Potentialet i det sociale medie gik op for Niklas Bruun, da han kom hjem til Nordjylland efter et års praktikophold hos Intel i Tyskland i forbindelse med handelsgymnasiet.

- Jeg var hjemme i Biersted i to uger. Så tog jeg ned til min moster og onkel i Kolding, hvor jeg hjalp frivilligt til i deres virksomhed. Derefter startede vi lidt for sjov med at sælge kunstige stearinlys, siger Niklas Bruun.

I forbindelse med deres eksisterende firma havde de nemlig et parti LED-stearinlys liggende, som man tidligere havde forsøgt at sælge. Det projekt greb nevøen på vegne af sin moster og onkel for derefter at bruge Facebook til at annoncere for deres produkter.

- Det var min øjenåbner. Jeg havde planlagt flere måneders rejse til Sydamerika med en kammerat, men i sidste øjeblik valgte jeg at blive hjemme. Der var så meget fart på den nye webshop. Efterfølgende droppede jeg mine planer om at begynde på universitetet. Jeg kunne ikke sidde tid til det. Jeg begravede mig i computeren gennem tre-fire måneder uden rigtigt at ses med nogen venner, lyder det fra ham.

Kunstige Stearinlys omsatte for et millionbeløb gennem de første to måneder.

Ville hjem til Nordjylland

Efter halvandet år i Kolding besluttede Niklas Bruun sig for at flytte hjem til Nordjylland. Kursen gik tilbage til Biersted, hvorfra han startede sin egen virksomhed.

- Jeg ville tilbage til min familie og mine venner. Men jeg havde også idéen om at starte mit eget. Det var jeg så småt i gang med i gymnasiet, hvor jeg troede, at jeg skulle sælge vin, fortæller han.

Men i stedet begyndte bjessingen at hjælpe andre med at sælge deres varer.

- Tanken er, at jeg skal hjælpe andre virksomheder. Jeg havde set, at det kunne lykkes, og jeg havde en god fornemmelse for, hvordan det skulle gøres.

Siden er Niklas Bruun flyttet til Aalborg, hvorfra han driver NB Digital. Men den gamle drøm om uddannelse - som alle andre på hans alder fokuserer på - er ikke helt væk.

- På et tidspunkt vil jeg gerne studere noget med fokus på ledelse sideløbende med min virksomhed. Men det kræver umiddelbart nogle medarbejdere og noget mere ledelseserfaring, slutter han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...