Nørhalne Cup sparket i gang med 544 deltagende hold

JAMMERBUGT: Evan Pedersen følger koncentreret med fra sidelinjen til en af de syv baner på Nørhalne Stadion. Sønnen, Emil, står på mål for U12 drengene fra NUGF i kampen mod BFA Vilnius fra Litauen i holdets første kamp ved den internationale ungdomsturnering, Nørhalne Cup.

Det er tredje gang, at NUGF har hold med til stævnet, som bliver spillet på 12 stadions, og i år er det årgangene U10, U11 og U12.

- Vi er vendt tilbage til Nørhalne Cup, fordi vi gerne vil spille mod udenlandske hold. Desuden vægter vi det sociale højt, og det passer godt med tre dages stævne, hvor drengene bliver rystet godt sammen, siger Evan Pedersen,

Han er tidligere medlem af bestyrelsen og nu medlemsansvarlig i NUGF, der tæller 420 medlemmer – primært i ungdomsrækkerne.

- Vi ville gerne have haft et hold mere med i U12 årgangen, men manglede et par spillere i at det kunne lade sig gøre, tilføjer han.

Kampen bliver fulgt af en flok spændte forældre. Mens de tre trænere – Peder Henriksen, Claus Rønnow og Frans Skovholm - bor med drengene på Vestbjerg Skole, så kører nogle forældre frem og tilbage til stævnet fra det nordlige Viborg eller følger det som campister.

Trænernes oplæg til spillerne til kampen mod de litauiske modstandere er, at de skal gå på banen og have det sjovt og spille noget godt fodbold. Resultat er sekundært.

- Klubben vægter meget det sociale, og vores værdier er Nærvær, Udvikling, Glæde og Fællesskab, forklarer Evan Pedersen og tilføjer, at klubben søger at være samlingspunktet for nordbyen i Viborg.

NUGF vinder sin første kamp med 4-0, og de litauiske modstandere giver pænt hånd efter nederlaget.

- Det var en god kamp. Det var sjovt at spille mod et hold fra et andet land. De spiller anderledes, fortæller Emil Andersen, som efter opgøret også kunne glæde sig over ikke at være blevet passeret, og han kan godt lide at være målmand.

- Det er lidt anderledes, man skal være hurtigt på fødderne og gerne lidt være højere end de andre, siger Emil, der har spillet fodbold, siden han var seks år.

Det er anden gang, han er med til Nørhalne Cup.

- Det er sjovt, fordi man er sammen med vennerne. Man overnatter og spiser sammen med dem, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...