VAND: Der var ingen livreddende aktioner på Blokhus Strand fra 28. juni til 7. juli

BLOKHUS: Fra den 28. juni til den 7. juli var der ingen livreddende aktioner på Blokhus Strand. Til gengæld var der to førstehjælpsaktioner og to forebyggende aktioner. Derudover var der 150 oplysende indsatser fra livredderne.

Selvom den pågældende uges vejr ikke var været oplagt strandvejr, er der stadig mange, som tager en dukkert ved strandene. TrygFonden Kystlivredning råder til, at man aldrig bader alene, da der ikke er nogen, der kan træde til med hjælp, hvis man kommer i vanskeligheder i vandet.

Nogle mennesker foretrækker at bade på strande med mange mennesker, mens andre nyder roen ved en badetur alene på et ødet sted. Hører du til den sidste gruppe, løber du en unødig risiko, lyder det fra TrygFonden Kystlivredning.

- Selvom du er frisk, rask og en habil svømmer, kan du alligevel godt blive overrasket af en bølge eller få et ildebefindende. Er du alene, er der ingen til at opdage, at du er i problemer og i værste fald er ved at drukne. Der er ingen til at træde til eller tilkalde hjælp, siger Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter:

- Gå altid mindst to personer i vandet sammen, og er der ikke nogen, som du kan bade med, så vælg en strand, hvor der er livreddere, eller få en person til at gå med dig ned på stranden for at holde øje fra land.

Det er højsæson for åbent vand-træning blandt motions- og konkurrencesvømmere, som ofte tager nogle lange træningspas i vandet.

- Åbent vand-svømmerne svømmer som regel lidt længere væk fra kysten end badegæsterne på strandene, og hvis de kommer i problemer, er de svære at opdage. Derfor er badehætter og havtasker i pangfarver godt udstyr at have med sig, så man er mere synlig fra land. Havtasken kan også bruges til opdrift, hvis man kommer i problemer, siger Lasse Serup, der råder til, at man også allierer sig med en træningsmakker, så man kan holde øje med hinanden.

Man kan nemt komme til at undervurdere risikoen, hvis man har badet alene mange gange og tænker, at det ikke sker for mig. Bl.a. derfor er det så vigtigt at blive ved med at synliggøre de 5 baderåd, lyder det fra TrygFonden.

- Vi oplever desværre hver sommer, at badegæster kommer i alvorlige vanskeligheder, og at livredderne eller andre personer i nærheden må træde til. Hvis der ikke var hjælp i nærheden, kunne de situationer have været endt rigtig galt. Derfor kan baderådet om aldrig at gå i vandet alene ikke gentages ofte nok, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...