Kongehusets tidligere kok Jesper Vollmer viser, hvordan man kan spare på maden uden det går ud over julen

PANDRUP: Julen varer længe, koster mange penge.

Den har vi vist alle sammen sunget et par gange eller tre. Hvorfor er det nu, vi bruger så mange penge i julen?

Udover at være en dyr tid på året, så er det også en tid, hvor meget god mad ender i skraldespanden.

Lørdag 8. december klokken 10.30 til 11 vil Jesper Vollmer, der er kendt blandt andet fra tv-programmet Spis & Spar, på Sparekassetorvet i Pandrup give sine bud på, hvad vi kan kigge på ved julens indkøb, så vi kan spare lidt i denne dyreste tid på året og samtidig begrænse madspildet.

Jesper Vollmer er absolut ikke fanatisk omkring at leve på discount eller ikke at måtte nyde julens søde forkælelse. Men derfor kan man sagtens stramme op på visse dele af overfloden, uden at nogen i familien vil kigge skævt til årets vært eller værtinde.

Han kommer med pointer fra sit eget liv som kok og familiefar, og som manden i huset der naturligvis kokkererer i julen.

Der kommer små anekdoter fra det kongelige køkken, som Jesper Vollmer stod for i 10 år, og om hvordan omtanke og fokus på madspild bestemt ikke er fremmedord ved hoffet.

Jesper Vollmer vil komme med masser af små fifs og tricks, der kan arbejdes videre med i de små hjem, så alle får en lidt billigere og måske endda bedre jul uden så meget madspild og med samvittigheden og pengepungen i orden.

Desuden byder Pandrups butikker på julehygge og Kop & Kande har en demonstration af gryder og pander.

Besøget er et led i kampagnen for a fremme FNs 17 Verdensmål for bæredygtighed.

I alt er 48 byer i Danmark udvalgt til at deltage i kampagnen, Global Goals Tour.

Og Brovst, Fjerritslev, Pandrup og Aabybro er fire af de 48 byer. Og her står handelsstandsforeninger fra de fire byer sammen om touren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...