Fisk og faste rutiner holdt han oppe

SALTUM: Diabetes Foreningen Jammerbugt Lokalforening og Dansk Handicap Organisation Jammerbugt var gået sammen om at afholde en foredrag med vinderen af "Alene i vildmarken" Jon Lindberg Jensen fra Saltum.

Han leverede et levende og medrivende foredrag, krydret med en god portion selvironi. Han havde faktisk forberedt sig på at blive i ødemarken over 65 dage, for det kræver det, hvis man vil vinde, når man ser udsendelser i USA med "Alene i Ødemarken".

- Når man står ude i den norske vildmark for første gang, starter kampen for at overleve i total isolation. Det gælder om at få et tørt sted at overnatte og for alt i verden at begynde at finde noget spiseligt, fortæller Jon.

For Jon var fiskeriet den helt store kilde til mad. Der blev fisket hver dag, og det betød, der blev lavet fisk på flere forskellige måder.

- Når man er i vildmarken er familien langt væk, job og hverdagens bekvemmeligheder er kun en drøm.

For Jon var det vigtigt, at der var faste rutiner, og han er også overbevist om, at det var derfor, han var den sidste i den norske ødemark efter 45 døgn. Vægten fortalte et minus på 14 kilo, og meget mentalt var skrællet bort, og i dag ved Jon, hvad der virkelig betyder noget.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...