Man kan roligt putte brugte fyrværkeri-batterier, affyrede raketter og bordbomber i sin skraldespand. De havner præcis samme sted, som hvis man afleverer dem på genbrugsstationen.

Til gengæld er det ikke tilladt at smide fusere i skraldespanden - farligt affald må ikke smides i skraldespanden og det gælder også fusere. De skal afleveres på genbrugsstationen. Det er dog vigtigt, at man tjekker med sin kommune, inden man afleverer fyrværkeri, der er defekt. Det er ikke alle genbrugsstationer, der tager imod ubrugt fyrværkeri.

På nogle genbrugsstationer skal man aflevere fusere i de kemihuse, hvor man også afleverer blandt andet maling. På andre genbrugsstationer skal man give det til personalet. Det er derfor vigtigt, at man forhører sig hos den lokale genbrugsstation, inden man pakker fyrværkeriet sammen.

Har du forkøbt dig og ikke nået at futte al dit dyrt indkøbte fyrværkeri af, er der også råd for det - for selvom man ganske vist kun må fyre af i et ganske kort tidsrum, så er der ingen grund til at smide godt fyrværkeri ud, blot fordi tiden er løbet fra én. Man må nemlig gerne gemme sit ubrugte fyrværkeri til næste år - det er blot vigtigt, at man opbevarer det forsvarligt og tørt, så det ikke tager skade. Vil man ikke have det liggende, skal man køre det på genbrugsstationen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...