Vov: Weekenden bød på Hundefestival i Blokhus for 10. gang

Blokhus: 5-årige Laura får til opgave at gemme den blå mobiltelefon.

Imens kan hun høre de ivrige hunde i hundeboksene.

Så er Alma, en brun labrador klar til at gå i gang med at lede.

Hunden farer frem mod området, og den brune næse skal ikke arbejde længe, før den finder den blå telefon.

Hendes ejer er Anni Lundgren Andersen fra Hjørring, der er på Hundefestivalen som repræsentant for DCH Hjørring og del af en gruppe af sporhunde, der tager sig af at finde folks ting.

- Vi fandt ret hurtigt ud af, at Alma var god til det, og så har jeg trænet hende siden, siger hun og roser den brune hund, der i lynets hast kommer tilbage med en blå mobiltelefon. - Det er meget forskelligt, hvad folk kontakter os for at få hjælp til at finde. Men det er ofte høreapparater, siger hun.

- Og hun vil så gerne.

Den analyse er Knud Krebs, der kommer fra DCH Lindholm helt enig i.

Han er med for tredje gang i festivalens 10-årige historie.

- Vi er med for at gøre lidt reklame og fortælle, hvad vores hunde kan. Og ja, der er ikke noget som en hund, der er blevet træt, fordi den har brugt næsen, smiler han.

- Og det koster jo ikke noget at ringe til os, siger han.

En omsorgsfuld hund

Charlotte Harlyk er taget til Hundefestival fra Hillerød. Med sig har hun en gul labradoodle, der til daglig arbejder som terapihund.

- Det betyder, at den er med på arbejde på plejehjem, hos syge og lignende, fortæller.

Laura fortæller alvorligt, at hun lige har mistet sin hund, og måske forstår den gule labradoodle, at hun har brug for lidt omsorg.

Den læner sig i hvert fald kærligt mod hende.

- Den kan lide dig. Det viser den på den måde, siger Charlotte Harlyk.

Jette og Frank Skinbjerg er i sommerhus, og de har deres to hunde, Kitto, en gul labrador og ”lillebror” Basko, der er en labrador af racen Formel 1.

Festivalen forløb over to dage - 7. september og 8. september, og der deltog alt fra schæferhunde til labradoodles, slædehunde kæmpehunde som New Foundlændere, Stc Berner, Berner Sennenhund og mange flere i både privat regi, men også fra blandt andet DCH, politiet, redningstjenesten og hjemmeværnet.

Programmet bød på flere aktiviteter. Der var blandt andet opvisning med forskellige hunderacer, opvisningsshows og foredrag om de forskellige racer. Herudover var der et nyt tiltag - hundefestival-løbet, hvor hundeejer og hund skulle løbe biathlon på en bane med forhindringer i form af blandt andet en mudret bane.

Endelig havde hundefestivalen besøg af ”Falkemanden,” Flemming Sanggaard, vinder af Alene i vildmarken. Han kom og gav falkoner opvisning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...