Bro mellem Jammerbugt og Hjørring kommuner forsvandt i storm i 2015

GRØNHØJ: Der er et godt stisystem i klitterne syd for Løkken både syd og nord for kommunegrænsen som udgøres af Nybækken.

Stisystemet er forbundet med en god bro over Nybæk, men desværre er der mange som ikke kender til broen som ligger ret gemt mellem høje klitter ved kommunegrænsen mellem Hjørring og Jammerbugt Kommuner.

- Og det er en skam, fastslår Jens Wilsom som i rigtig mange år har haft sommerhus på Emil Nielsensvej og er vejformand i grundejerforeningen Anne Maries Klit.

Den oprindelige bro blev bygget af private for mange år siden. Blandt andet var der en købmand på Jammerbugtsiden, som var interesseret i en bro, så kunderne let kunne komme over. Men den forsvandt i en storm i 2015. Derfor gik den lokale grundejerforening sammen med Hjørring og Jammerbugt Kommuner om at få bygget en ny bro.

- Men der er desværre for lidt opmærksomhed om den, for den er ikke aftegnet på kortet over stisystemet. Når turisterne kommer ad Agnethevej kan de ikke se, at de kan komme videre, og de tror, at de må tilbage og ud på cykelstien langs Aalborgvej. Det bevirker, at den ikke bliver benyttet så meget.

- Med den nye turistalliance mellem Løkken og Blokhus, håber jeg, at der bliver lavet rutekort med broen på, siger Jens Wilsom.

Jens Wilsom roser den nye bro, hvor der også er lavet en cykelrampe langs trappetrinene op fra Løkken-siden, så den er velegnet for cykelturister.

- Vi havde et godt og konstruktivt samarbejde med Bundgaards Tømrer og Snedker ApS i Løkken, og vi er stolte af vores fine bro, så vi håber mange flere får øje på den, fastslår vejformanden, og tilføjer, at GVLs MTB-klub allerede benytter den.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...