Til sommer er der OL i Tokyo, og her er der samlet set en fornuftig mulighed for en lokal deltager

PANDRUP: Det var stort, da Anders Golding over to omgange repræsenterede lokalområdet ved de olympiske lege. Anden gang kom der en medalje med hjem til Jetsmark Sogns Jagtforening.

Til det kommende OL i 2020, som afholdes i Tokyo, er der også mulighed for at få lokale atleter med til de forjættede land for alverdens sportsudøvere.

For fire år siden var Pandrup Bokseklub tæt på at sende Frederik Jensen til OL i Rio de Janeiro. Men bokseren måtte i sidste øjeblik opgive drømmen, som han var ualmindeligt tæt på at føre ud i livet.

Til næste år er han igen en lokal mulighed.

- Jeg synes, at hans chancer er gode. Han har to kvalifikationsturneringer i foråret, og der er to gode muligheder for ham, fortæller Kasper Bruun, formand i Pandrup Bokseklub.

På trods af sin beskedne alder på 24 år er Frederik Jensen allerede en erfaren bokser med masser af kampe på cv’et. Derfor mener formanden, at dette OL bliver den store chance.

- Det kan godt være det sidste skud i bøssen. Jeg tror, at det bliver svært at nå fire år mere på det niveau. Han får jo ikke noget for det, og så er det ikke sikkert, at man kan holde gnisten, forklarer Kasper Bruun.

Bokseren er en del af en national trup af potentielle OL-boksere, som til dagligt træner i Vejle frem mod sommeren. Dermed ser bokseklubben ikke meget til Nordjyllands store boksenavn de næste måneder.

- Han træner kun med OL-holdet. De har også landstræneren dernede, som de træner under. Han har den perfekte plan for Frederik, og han ved, hvad der skal til. Der er ikke alt muligt i klubben, som han skal forholde sig til. Det handler kun om, hvad landsholdet synes. Der er også den bedste sparring dernede. Det er godt for ham, siger bokseformanden.

For at finde områdets næste store håb skal man ikke bevæge sig langt væk fra bokseklubbens lokaler. Vi skal nemlig tilbage til Jetsmark Sogns Jagtforening, hvor endnu en skeetskytte er klar til at træde i Goldings fodspor.

Her har Emil Kjeldgaard Petersen nemlig afsluttet sin første sæson som senior. Han er allerede klar til at sigte mod Tokyo.

- Min chance er til maj, hvor der er europamesterskaber. Som udgangspunkt skal jeg vinde guld eller sølv for at kvalificere mig, men det fungerer også sådan, at skytter, der allerede har en OL-billet, ikke kan få én mere. Så den går videre til den næste i rækken, forklarer Emil Kjeldgaard Petersen fra Vester Hjermitslev.

Dermed vil en kvalifikation være meget sandsynlig i top-3. Her kan skeetskytten sagtens se sig selv. Til European Games i år - et europæisk svar på OL - blev han nemlig nummer fire.

- Der er flere skytter til EM, men European Games har lidt mere kernen af eliteskytterne. Dem ser du også i toppen til EM, forklarer han.

Det er også præstationen til European Games tidligere på året, der giver forventningerne noget pondus.

- Det er svært at sætte procenttal på. Men jeg vægter mine chance som høje i forhold til EM, når jeg kigger på European Games. Jeg har vist, at jeg kan gøre mig gældende i verdenseliten. Hvis jeg lægger den rigtige mængde træning i det, så kan det lade sig gøre. Min erfaring er også, at jeg skyder godt i starten af sæsonen, siger skeetskytten.

Som nyslået seniorskytte ser han også frem mod OL-chancen i 2024.

- Jo før, jo bedre. Jeg kan godt se fire år ud i fremtiden og sige, at jeg vil satse på næste OL. Men det vil være en klar fordel at deltage nu i forhold til en medaljechance til næste OL. Det handler lidt om erfaring. Det er jo et ræs med medier og stor bevågenhed, siger Emil Kjeldgaard Petersen.

Dermed satser han altså på at høste erfaring i Tokyo, mens OL i 2024 kan være en reel mulighed for en medalje. Men først skal han i mål med en anden mission.

- Min svendeprøve er i februar og marts, så det skal jeg lige satse på i første omgang. Men derefter handler det 100 procent om EM i maj, slutter tømrereleven.

Johan Birklykke fra Jetsmark Sogns Jagtforening er ligeledes en af de danske kandidater til at deltage ved EM i skeetskydning. Dermed er der også en åbning for, at han kan kvalificere sig til OL i Tokyo.

En anden tidligere OL-deltager fra området er Pernille Holst Holmsgaard, der deltog med det danske kvindehåndboldlandshold i 2012.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...