Byens liv: De danske og grønlandske elever har omfattende program - og torsdag lærte de grønlandske børn om affaldssortering

Jetsmark: I Grønland bliver affald ikke sorteret. Og når skraldespanden er fyldt bliver det hele kørt ud på ”dumpen” og brændt af.

Sådan sådan lød forklaringen fra de grønlandske børn, da de var på besøg på genbrugsstationen i Pandrup for at få nogle tips med hjem til Grønland.

Her mødte de en vaskeægte ”skraldenørd” i form af Pernille Hagen, der skulle fortælle børnene, der i ugens løb har været på besøg på Jetsmark Skolecenter om affaldssortering og genbrug.

- Jeg foretrækker altså selv at kalde mig sådan i stedet for min titel, der er affaldsplanlægger, sagde Pernille Hagen.

Hun havde fredag de grønlandske og danske børn og deres lærere en tur med rundt på genbrugsstationen i Pandrup.

De 12 elever, der går i 6.-7. klasse er fra den grønlandske by, Kangerlussuaq, og de var i sidste uge på besøg hos 6. B på Skolecenter Jetsmark.

Her fandt de sammenlagt 30 elever hurtigt hinanden i de forskellige aktiviteter som idræt og forskellige inuitlege, quizlege om Grønland, musik og et besøg i Aalborg og det grønlandske hus.

- Det har simpelthen været så fantastisk at se, hvordan de bare fandt hinanden med et samme, siger Michael Fallgaard Nielsen, lærer på Jetsmark Skolecenter.

Efter en rundtur i regnvejret var både danske og grønlandske børn lidt klogere på, hvordan man sorterer sit affald.

Pernille Hagen havde slagfaste huskeråd som ”Vi lodser ikke - vi genbruger” klar, og det var også noget, der gjorde indtryk.

Og var eleverne ikke overbeviste, så kunne den lokale skraldenørd køre det helt afgørende skyts i stilling.

- Hvis ikke vi passer på vores ressourcer, så kan vi snart ikke lave skærme til smart phones, sagde hun.

Det gjorde indtryk hos den yngre del af de besøgende, der slet ikke hørte et ”Og gjorde det nu noget?” fra den ældre del af gruppen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...