ELITESPORT: En nordjyde strøg til tops, da Global Junior Golf gæstede Hune

HUNE: Hos Blokhus Golfcenter blev der i weekenden afholdt Danish Junior Games for tredje år i streg. Her vandt Magnus Østergaard fra Hjørring Golfklub i drengerækken, hvilket han også gjorde tilbage i 2017.

Det er Global Junior Golf, der står bag turneringen.

- Det er en juniorturnering, der kører rundt i hele verden, men den spilles primært i det kontinentale Europa. Her prøver man at give juniorer et professionelt setup. De spiller om point på verdensranglisten, så hvis man er lidt seriøs og måske gerne vil på college i USA, så gavner det at spille de her turneringer, fortæller golftræner og medejer af Blokhus Golfcenter, Casper Bruun.

Han var glad for at se de talentfulde golfspillere fra flere lande konkurrere på banen.

- Det er turneringsspillere, som kommer i god tid, varmer op og gør sit forarbejde. Selve organisationen kommer med egen dommer, der sætter banen op. Det hele er professionelt og fungerer som, hvis man kørte en reel turnering på ECCO Tour eller European Tour i miniformat. Man forsøger at skabe et miljø for yngre spillere i juniorrækkerne, så de oplever det her pres og når et højere niveau, forklarer Casper Bruun.

I pigerækken spillede nordjyske Emilie Trend Poulsen med om sejren, men hun måtte se sig slået af svenske Nathalie Borg.

Blokhus Golfcenter regner også med at få besøg af Global Junior Golf i 2020. Det skaber nemlig opmærksomhed om banen.

- Vi får en masse opmærksomhed og goodwill. Der er ros fra spillerne over, at banen står, som den gør, og vi får en helt masse reaktioner, slutter Casper Bruun.

Foruden en lang række danskere - heriblandt landsholdsspillere - var der også deltagere fra Norge, Sverige, Tyskland og Letland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...