Ny international udstilling og krydstogtsgæster på vej

HUNE: Selv om der er tale om det første leveår, så kan Center for Papirkunst i Hune notere, at der allerede ni måneder efter åbningen har været godt 20.000 gæster for at se på udstillingerne, og det lever op til forventningerne, fortæller indehaver og papirkunstner, Karen Bit Vejle.

- Det er simpelt gået så godt. Vi har haft gæster hver eneste dag, selv om vi havde en forfærdelig sommer. Vi vil jo hellere have regn og blæst, smiler hun.

- Alligevel er vi kommet i mål med 20.000 gæster, og vi forventer lidt flere gæster i 2019. Det har jo taget folk lidt tid at finde ud af, at vi er her, men det har man fundet ud af nu, tilføjer Karen Bit Vejle.

Hun får dagligt opkald fra pensionistforeninger, menighedsråd, husmoderforeninger, kunstforeninger, klubber og skoler som gerne vil komme forbi og se papirkunsten udfolde sig.

- Vi får rigtig mange gæster fra Aarhus, fordi en lokal tv-station dernede fra har været her to gang for at optage udsendelser, fortæller Karen Bit Vejle.

Desuden har Center for Papirklip indgået en aftale med VisitAalborg om, at den nordjyske hovedstads krydstogtsgæster med bus bliver kørt til centret for at opleve det og bagefter spise frokost på Futten samt opleve Blokhus Strand.

Forventningen er omkring 30 besøg i år af krydstogtsgæster.

- De første ankommer til april, og de kan vente sig en kæmpe nyhed, men jeg kan desværre ikke offentliggøre den endnu, lyder teaseren fra Karen Bit Vejle.

Endelig er en ny udstilling også ved at blive planlagt med åbning 22. marts med besøg af den norske ambassadør, repræsentanter fra kanaløen Jersey, ligesom Karen Bit Vejle afventer svar på, om den kinesiske ambassadør også dukker op.

Udstillingen kommer nemlig dels til at byde på papirkunst af den kinesiske professor Qiao fra Institut of Fine Art på Cafa University i Beijing.

Dels viser Karen Bit Vejle og to papirkunstnere fra Jersey deres kunstnerprojekt, Paperdialoges, som skaber dialog mellem Skandinavien, Kina og United Kingdom. Og når udstillingen er færdig i Hune, skal den vises i Minneapolis i USA.

- Vi er meget glade for, at vi har haft så mange gæster fra Jammerbugt, Aalborg og Nordjylland, og det er mærkbart, at folk kommer tilbage hertil. De har opdaget, at selv om man har set udstillingen her én gang, så har man ikke set det hele. Der er mere at komme efter, siger Karen Bit Vejle.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...