42 kunsthåndværkere viser deres kunnen

SALTUM: Traditionen tro vil den anden weekend i maj byde på masser af spændende oplevelser i Saltum by, som 11. og 12. maj vil byde på et kæmpe marked med kunsthåndværk.

Midt på byens torv bliver der rejst tre store telte, som byder på hver deres alsidige og spændende udstillinger med vidt forskellige udtryk.

Udstillerne viser blandt andet uld, som er forarbejdet på en mængde forskellige måder.

Der vil være tekstiler, som er anvendt på nye utraditionelle måder, til såvel tøj som til billedkunst, ligesom der vil være mange forskellige former for keramik med forskellige udtryk.

Det samme gælder træarbejder i spændende udformninger og smykker i utallige spændende materialer.

På torvet vil man desuden kunne finde en bod, hvor der bliver solgt økologisk pålæg og kødvarer, og som tilbehør kan man i naboboden købe forskellig pesto og sennep.

På den anden side af hovedvejen vil man finde endnu flere kunsthåndværkere på et lille torv i forbindelse med Egnssamlingens Café, hvor 10 kunsthåndværkere udstiller deres unikke kunsthåndværk.

På dette lille torv vil der desuden være opstillet en pølsevogn, og Egnssamlingens gamle mælkevogn vil i dagenes anledning være lavet om til en ølvogn, hvor der serveres kolde fadøl.

I Egnssamlingens Café kan man dagen igennem købe kaffe og the samt kage, og der vil være en frokostbuffet. Og ved søndagens frokost kommer festlige Gertrud og spiller på sin harmonika.

Egnssamlingen vil begge dage slå dørene op til sine mange spændende udstillinger, og husets mange frivillige vil bemande de arbejdende værksteder, hvor de gamle håndværk bliver levendegjort.

Smedjen gløder. Vævene og spinderokken bliver trådt, og købmanden vejer kandis og bolsjer af på den gamle vægt.

Der vil være gratis entré i forbindelse med Festdagene.

Husflidsskolen udstiller arbejder i trædrejning, knipling samt vævning og har en café med hjemmebag, arbejdende værksteder og tombola med fine gevinster.

Baptistkirken inviterer indenfor til salgsboder med gammelt og nyt håndarbejde, og uden for kirken bliver der bagt pandekager.

Mange husstande langs hovedgaden vælger at holde et lille ”loppemarked” ved deres hus, hvilket er med til at få hele Saltum by til at fremstå festklædt i disse dage.

Lions Club holder desuden et kæmpemæssigt loppemarked begge dage i den sydlige ende af Saltum by.

I den nordlige ende af Saltum by har Slagteren opstillet et telt, hvor der allerede fredag aften vil være mulighed for at deltage i en gin smagning, og man vil desuden kunne købe en let anretning.

Lørdag og søndag kan der købes sildebord til frokost og lune retter.

Lørdag aften er der spisning i teltet, og de lokale musikere, og Claus og Allan, kommer og spiller lidt.

Alle byens butikker vil naturligvis også være åbne disse to dage og der vil være masser af gode tilbud at hente i de forskellige forretninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...