Træ: Der har igen været afholdt træskulpturfestival i Blokhus

Blokhus: Gennem weekenden blev der igen afholdt træskulpturfestival i Skulpturparken Blokhus. Her viste flere erfarne skulptører deres evner frem ved kulturhuset i Hune.

Det var ikke kun en oplevelse for de gængse gæster - også for den nytilkomne direktør for Kulturhuset Blokhus & Skulpturparken Blokhus, Palle Jensen.

- Speedcarving er helt fantastisk at se. Det viser virkelig, hvordan man kan være kreativ og hurtig, indleder direktøren og fortæller om, hvordan en af skulptørerne på 40 minutter lavede en tro trækopi af en af de bronzefigurer, som er i kulturhusets indgang.

Palle Jensen har en lang fortid som leder i Fårup Sommerland og kom i år til som direktør ved kulturhuset, da ejer John Andersen trak sig fra den daglige drift.

- Jeg har aldrig rigtig deltaget i det før, så det har været spændende for mig at lære en masse kunstnere at kende, som John har haft en årelang relation til. Jeg kan godt forstå hans fascination af dem. Jeg blev også ramt af dem. Når man er vant til store rutsjebaner, tænker man lidt, om man kan blive imponeret af det her. Men det kan man virkelig, siger Palle Jensen.

Træskulpturfestivalen er en af de første store begivenheder i Hune, som den nye direktør har været med til at afvikle.

- Det er gået super fint. Vi vil altid gerne have flere gæster. Men vi er meget tilfredse, når man tænker over, hvad der er af aktiviteter i området at vælge imellem, siger han.

Weekendens strabadser blev også en af de første øvelser i at overtage det årelange arbejde, som ejendomsinvestoren har lagt i skulpturparken og kulturhuset, som har erstattet byens gamle friskole.

- Jeg synes, at det har været fint. John har selvfølgelig ikke bare kastet det hele i favnen på mig. Han har været med på sidelinjen, og så har jeg haft nogle ting, som jeg gerne ville have ind. Det er sådan, det bliver fremover. John fortæller, hvad han plejer at gøre, og så tilføjer jeg noget nyt. Det var lidt tanken ved det hele, at man kunne få nye øjne på driften, slutter Palle Jensen.

Træskulpturfestivalen havde i år temaet ”Vilde Vikinger” og blev gæstet af flere udenlandske skulptører.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...