Efter stormen mangler der stadig syv huse

BLOKHUS: På generalforsamlingen i Blokhus Turist- og Kulturforening var forsamlingens største interesse fremtiden for strandhusene på Blokhus strand, oplyser Inge Pedersen, medlem af bestyrelsen for Blokhus Turist- og Kulturforening.

Forenings formål er blandt andet at støtte bevarelsen af strandhuse samt varetage deres interesse.

- Efter den voldsomme storm i oktober 2018, hvor mange af de 47 strandhuse blev enten totalt ødelagt eller meget ødelagt, er alle meget spændte på, hvor mange af de tidligere strandretslejere, der opstiller deres strandhus i 2019. Betalingsfristen er den 1. maj, og først derefter ved man det. Søndag 12. maj manglede der syv strandhuse, oplyser Inge Pedersen.

Administrationsgrundlaget for strandhuse på Blokhus Strand blev også drøftet.

Her vil man gerne have det samme administrationsgrundlag, som man har på Løkken strand, hvor der er 483 strandhuse. Der er en fordel i, at Jammerbugt kommune og Hjørring kommune samarbejdede om at skabe samme administrationsgrundlag.

- Det er jo den samme strand, og i øvrigt er der jo på andre områder samarbejde om turisme. Og man vil også gerne have flere strandhuse på Blokhus strand. Forskellen er stor på de to strande, 483 i Løkken og 47 i Blokhus, pointerer Inge Pedersen på vegne af foreningen.

Ventelisten blev også drøftet. Lige nu er der cirka 200 på venteliste, der hver betaler 100 kroner årligt.

- Umiddelbart er det ikke så mange penge for den enkelte, men spørgsmålet er, om det er ordentligt, at kommunen opkræver penge til noget, som er helt usandsynligt nogensinde går i opfyldelse for langt de fleste på listen, da der i gennemsnit sker én udskiftning årligt, oplyser Inge Pedersen.

Bestyrelsen overvejer at komme i dialog med de respektive embedsfolk og politikere i Jammerbugt Kommune til en nærmere snak om forholdene for strandhusene på Blokhus Strand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...