For få lånere betyder at Ingstrup og Hune streges fra turen

HUNE/INGSTRUP: I gennemsnit tre og 1,1 låner per besøg af bogbussen i henholdsvis Hune og Ingstrup hver femte uge.

Det tager Jammerbugt Bibliotekerne nu konsekvensen af. Efter efterårsferien stopper de nemlig med at aflægge byerne visit.

- Vi har valgt at stoppe med at køre der, hvor der var færre end fem lånere pr. bogbusbesøg, siger Susanne Hjorth Hansen, der er bibliotekschef.

Derfor stopper bogbussen også med at besøge Bonderup.

Hun tror, at de få lånere er en konsekvens af, at bibliotekerne i Pandrup, Aabybro, Fjerritslev og Brovst har åbent fra 7-22 hver dag.

- Det giver mulighed for, at man kan tilrettelægge sit biblioteksbesøg, lige når det passer. Det har vi tydeligt kunne mærke i bussen, siger bibliotekschefen.

Inden lukningen af stoppestederne har Jammerbugt Bibliotekerne dog været i kontakt med de tre byers borgerforeninger for at høre, om de havde ideer til en anden ordning. I Ingstrup har det ført til, at der i stedet bliver et afhentningspunkt i bogbrugsen.

- Så kan man reservere og bestille materialer og så hente dem der, siger Susanne Hjorth Hansen.

- De to andre steder har vi ikke hørt fra, men vi er åbne for, hvis nogen har ideer til en anden ordning, tilføjer hun.

Poul Andersen er formand i Hune-Blokhus Borgerforening.

Han ser det på ingen måde som en katastrofe, at bussen ikke længere kører til Hune. Tværtimod.

- Jeg har den holdning, at tiden er løbet fra bogbussen. Og jeg synes, det er ressourcespild at have den holdende, hvis ikke folk bruger den, siger han.

Selvom tiden måske er løbet fra bogbussen i Hune, besøger den stadig fire byer i kommunen. Nogle steder endda mere end en gang om ugen - med bedre besøgstal.

I Nørhalne gør bussen stop to gange ugentligt med i gennemsnit 9,4 lånere pr. gang.

Også flere af kommunens små skoler får et månedligt besøg af bogbussen, ligesom ældre kan få leveret de bøger, de ønsker at læse, hjemme hos sig selv. Et tilbud ældre i Bonderup, Hune og Ingstrup også har mulighed for at benytte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...