SPORT: Galleri Busk Andersen AAIF Cup blev for første gang afholdt, da Henrik Busk Andersen lagde op til boldkunst i DGI-hallen

AABYBRO: Søndag var DGI-hallen fyldt med liv, da Galleri Busk Andersen AAIF Cup løb af stablen i Aabybro.

Kunstneren Henrik Busk Andersen stod bag på vegne af sit galleri. Han kunne se en stor tilslutning til turneringen for U6 til U9-hold.

- Det er fantastisk at skabe noget for en by som Aabybro og se folk fra Randers og Skagen, lyder det fra ham.

Ud af hallens højtalere bragede det med kunsterens stemme, da han kommenterede hver af de fodboldkampe, som blev spillet på halgulvet. Entusiasmen kunne ikke skjule sig nogen steder.

- Jeg har fået store tilkendegivelser på, at folk har følt sig velkommen. Det allerfedeste er jo, at der er et behov. I dag er fodbold også forældrenes projekt. De går virkelig op i det og følger det til dørs, siger han.

Foruden at stable turneringen på benene med den lokale fodboldklub havde Henrik Busk Andersen også udloddet et maleri på dagen.

Pokalerne havde fået et særligt kunstnerisk præg, og en af præmierne skilte sig markant ud. Den lille bronzeskulptur ved navn Gennemslagskraften gik til dagens mest scorende hold.

- For mig betyder fodbold meget mere end at vinde. Det handler om at finde noget glæde. Det kan få os ud af den skærmflade, som vi alle er fanget i, siger Henrik Busk Andersen.

Kunstneren er allerede i gang med at planlægge et udendørsstævne til sommer. Til november næste år er DGI-hallen også booket til næste udgave af indendørsstævnet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...