Stort: Finhvalen vender hjem til Blokhus den 9. september, hvor hvalguider igen står klar til at invitere publikum indenfor i hvalens mave

Blokhus: Blokhus-Hvalen pynter atter Torvet hen over efteråret.

Den populære finhval vender nemlig hjem til Blokhus 9. september, hvor hvalguider igen står klar til at invitere publikum indenfor i hvalens mave.

Mandag den 9. september om formiddagen, vil hvalen blive opsat på Blokhus Torv efter den har tilbragt sommeren på Nordsøen Ocenarieum i Hirtshals.

Dette er et par dage senere end først annonceret, hvilket skyldes transportproblemer, oplyser Jannie Taktke O´Connor fra Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

De frivillige hvalguider har fået finpudset deres viden om hvalen og står klar til at besvare spørgsmål hver weekend frem til den 3. november i tidsrummet 11-14 samt alle dage i efterårsferien i tidsrummet kl. 11.00-15.00.

I februar måned 2016 var den 17 meter lange finhval et sandt tilløbsstykke, da den gjorde sin entre på Blokhus strand på en ellers helt fredelig vinterdag.

Finhvalen, der strandede ved Blokhus tirsdag d. 23. februar 2016, blev besøgt af tusindvis af nysgerrige borgere, og det var under stor mediebevågenhed, at hvalen blev opmålt, undersøgt og parteret. Siden da, har det været muligt at besøge det udstillet skelet af den store finhval enten på Torvet i Blokhus eller på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...