Blomster, træer, kunstværker og rislende vand

SALTUM: Til trods for regntunge skyer, der hang i horisonten, afviklede Jammerbugt Havekreds et vellykket arrangement i Saltum.

Gæsterne mødtes hos Birgit og Jens Urth på Håndværkervej 1.

De flyttede ind i huset i 2010 og gik i gang med at rydde op i haven, der tidligere også havde en køkkenhave, som er blevet sløjfet. Parret har selv indrettet haven uden brug af arkitekt, og man må sige, det er lykkedes fuldt ud.

I en del af haven er der frugttræer, blandt andet et espalier af blomme-, æble-, og pæretræer. I indkørslen er der et væld af krukker med bl.a. hortensia. Der er flere hyggekroge med udsigt til smukke blomster.

Tydeligvis har Birgit Urth en kreativ åre, idet der rundt i haven er sten, som hun har slebet og forarbejdet til smukke kunstværker, nogle med rislende vand. Hun havde endvidere udstillet sine flotte malerier i udestuen.

Næste besøg var hos Maibritt og Allan Lassen, Tinghøjgade 44.

Som Maibritt sagde i sin velkomst, fremgår det ikke umiddelbart, at der er en have bag inde bag benzintanken. Mange har gennem tiden sagt til Maibritt: ”Har du virkelig en have?”

Da de i november 2004 flyttede dertil, var det bare et vildnis af selvsåede mirabeller, buske og andre planter. Haven havde også været brugt som et frirum for” tørstige sjæle”, idet der lå rigtig mange ølflasker og kapsler på og i jorden.

Haven fremstår nu meget velplejet og hyggelig med forskellige stauder, buske og løgblomster. Der er en stor overdækket terrasse, nærmest gårdhave med læ fra alle sider. Rundt om i haven er der siddepladser og hyggekroge.

Under kaffen underholdt Allan Lassen med sang og musik, og det blev helt igennem en vellykket aften.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...