Det blev nødvendigt med tre rundvisninger til det populære udflugtsmål

PANDRUP: Ældresagen i Pandrup havde 10. og 11. april arrangeret rundvisning på Pandrup Brødfabrik.

På grund af overvældende interesse blev arrangementet udvidet med en ekstra dag, nemlig 24. april. Derudover blev holdene udvidet til 30 personer i stedet for 25. Så der var i alt 90 medlemmer fra Ældresagen med på turen.

Driftsleder Søren Olsen bød velkommen og fortalte om brødfabrikkens historie fra Bagermester Honores opstart i Pandrup på Simonivej og udflytning til nuværende lokaler i 1988.

I 1998 fusioneres Pandrup Brød A/S med Schulstad Brød, og virksomheden skiftede i 2006 navn til Lantmännen Schulstad. Inden rundvisning blev alle iført blå kitler og rød hue, og de skæggede deltagere skulle bære ansigtsmaske, som gjorde dem ukendelige, hvilket skabte megen moro. Desuden skulle alle vaske hænder inden adgang til produktionslokaler.

Efterfølgende blev man guidet igennem hele produktionen fra råvarelager til opskæring indpakning og forsendelse. Det var meget interessant at se produktionen, hvor råvarerne bliver blandet og dejen æltes, brødet bliver bagt og pakket, helt uberørt af menneskehånd.

Der stort set intet spild, idet de brød der ikke klarer kvalitetskontrollen granuleres og tilsættes dejen til nye brød.

Der er 180 ansatte inden for kontor, produktion og chauffører, og der arbejdes i skift.

I produktionen er der syv medarbejdere på hvert hold, og man kan undre sig over, at produktionen er så høj med så få ansatte, men alt er automatiseret, og der køres uden stop i alle døgnets 24 timer.

Der produceres dagligt 1000.000 enheder, der om natten køres ud til ca. 300 forretninger i hele landsdelen.

- Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag og alle syntes det var spændende at se og høre om produktionen af det danske nationalbrød, siger Leif Søborg Madsen.

Efterfølgende blev der serveret kaffe og kage sponsoreret af Pandrup Brød.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...