Jubilæum: Karsten Pedersen har arbejdet 40 år som deltidsbrandmand ved Falck i Pandrup

1. juli 2019 havde Karsten Pedersen, 40 års jubilæum som deltidsbrandmand ved Falck i Pandrup.

Efter færdiggørelse af realeksamen på Jetsmark centralskole tog Karsten en uddannelse som Typograf.

Var derefter soldat i Nærluftsforsvaret hjemmehørende i Aalborg, samtidig startede Birgitte & Karsten egen sportsforretning i Pandrup. Karsten har samtidig været ansat i Jetsmark Idrætscenter i næsten 40 år.

1. juli 1979 startede Karsten som deltidsbrandmand på den lokale Falck station i Pandrup.

Karsten blev første gang introduceret for muligheden for at blive deltidsbrandmand hos Falck, da en nabo og holdleder præsenterede ham for ideen.

Dagen efter stod Stationsleder Bent Rønn fra Brønderslev i sportsforretningen i Pandrup for at høre om det der brandmandsarbejde ikke kunne være noget for ham. Karsten var lidt i tvivl til at starte med, men det blev aftalt, så sådan gik den ansættelsessamtale.

Den allerførste brandopgave var en skorstensbrand i Blokhus, Karsten kom hurtigt i tøjet og med i bilen hvor han opdagede at brandstøvlerne desværre ikke var kommet på fødderne, derimod var der et par hvide ”bademestertræsko”.

Dengang Karsten blev uddannet som brandmand, havde man ikke samme krav til uddannelse af nye brandmænd som der er i dag. Der var ikke mange kurser man skulle deltage i før man startede, man blev taget med til brand med det samme, så når man deltog i de 12 årlige brandøvelser der også dengang var et krav, så lærte man det på denne måde. Karsten har igennem årene været med til mange udrykninger, store som små, blandt andet Rødhusbranden som varede 1 uge, og til et gylleudslip der varede flere dage.

I 2002 blev Karsten ansat som Brandstationsleder i Pandrup og gennemgår holdlederuddannelse i januar 2003.

I 2004 bliver Karsten valgt af brandstationslederkollegaerne i hele landet til at sidde i bestyrelsen for ”foreningen af brandstationsledere ansat i Falck” og bliver formand for foreningen i 2007 hvor han stadig har sit virke.

Det har til tider været et krævende job men også et spændende job som Karsten ikke vil være foruden.

Især forhandlinger med Falck om medlemmernes ve og vel står højt på dagsordenen.

Karsten har deltaget i ca. 50 udrykninger om året så det er blevet til ca. 2000 i løbet af de 40 år.

Igennem årene har brandudkaldene ændret sig, tidligere var det mest gårdbrande, høstbrande, og klitbrande men nu om dage er det bygningsbrande, forureninger og ABA alarmer. Senest er frigørelsesopgaver ved færdselsuheld og maskiner også blevet en del af brandvæsnets opgaver.

En af de ting som Karsten sætter stor pris på, er kammeratskabet, de gode kollegaer og sammenholdet om en fælles sag.

Vi har altid radioen på os og tager med til brand i det omfang det er muligt. Det fungerer rigtig godt, så jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbig. Jobbet som deltidsbrandmand blev jo med tiden en livsstil for mig, og det har været 40 gode år”, siger Karsten.

I 2009 blev Karsten uddannet førstehjælpsinstruktør og her er arbejdsgiveren Nordjyllands Beredskab, hvor han underviser på en del af de kurser Beredskabet udbyder.

I de senere år har uddannelse været et kardinalpunkt for Karsten som er med til at planlægge og afvikle de årlige fællesøvelser for mange af stationerne som afholdes i Rørdal.

Karsten høster stor anerkendelse bland ledelse og kollegaer for sit engagement i brandvæsnet.

Sin fritid bruger Karsten sammen med sin hustru Birgitte, deres børn, svigerbørn og børnebørn.

Herudover er det deres hus og have, samt jagt og hundetræning der optager Karsten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...