60 børn kom helt tæt på brandmand og brandbil

PANDRUP: Det har igennem mange år været en fast tradition at 0. klasserne fra skolerne i den tidligere Pandrup Kommune besøgte brandstationen i uge 40, og 60 Friske børn mødte frem til en spændende time på brandstationen.

Her fortalte stationsleder Karsten Pedersen om, hvordan børnene skal reagere, hvis uheldet er ude. Han pointerede også vigtigheden af at have røgalarmer i hjemmet.

Børnene så også, hvordan en brandmand bliver klædt på, inden han skal ud til en brand. Ude foran brandstationen blev det vist, hvordan man slukker en brand, hvis der skulle være gået ild i en gryde.

Karsten Pedersen gennemgik også udstyret på en brandbil, og det syntes børnene, var meget sjovt. Forventningerne til besøget blev endnu større, da der blev mulighed for at sprøjte vand med den store brandslange. Der blev også tid til en lille tur i den store brandbil.

0. klasse fik også mulighed for at se, hvordan en ambulance er opbygget, og hvordan tingene fungerer. Enkelte af eleverne prøvede at ligge på båren og blive kørt og løftet ind i ambulancen.

Timen sluttede med, at alle børnene fik en brandhjelm med hjem.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...